Category Marketeer Sustainability & Tea

Sales & Marketing Utrecht Full-time Netherlands

Vacatureomschrijving

We zijn opzoek naar een Category Marketeer die verantwoordelijk gaat zijn voor Sustainability & Tea. Focus van deze rol ligt bij het verduurzamen van ons assortiment. Het opzetten van een strategie voor onze producten, zodat we klaar zijn voor de toekomst en het op de markt zetten van deze producten. Denk hierbij aan het verduurzamen van verpakkingen van o.a. thee, koffie, suiker, melk, cacao, bekers en koek. Het verder certificeren van onze producten en het introduceren van nieuwe alternatieven. In deze rol ben je verantwoordelijk om de markttrends, wetgeving en ontwikkelingen binnen suppliers goed te volgen en door te vertalen naar onze business. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor de thee categorie, met de verschillende gecertificeerde thee blends en het merk Pickwick in Out of Home.

Als Category Marketeer ga jij je bezig houden met:

 • Opstellen en uitvoeren van het jaarplan voor wat betreft thee en de verduurzaming van het assortiment;
 • Realiseren van zowel de kwantitatieve als de kwalitatieve doelstellingen, zoals gedefinieerd in het jaarplan;
 • Verzamelen van consumer, customer en competitor insights en deze informatie vertalen naar concrete plannen;
 • Verantwoordelijk voor het initiëren van productintroducties en innovaties met focus op het verduurzamen van het assortiment;
 • Implementeren van nieuwe producten en innovaties;
 • Het leiden van projecten en de samenwerking met Gobal Marketing, CSR Manager, Sales, Operations, Supply chain en Finance.

Waar kom je te werken?

Jacobs Douwe Egberts (JDE) Professional levert koffie- en theeconcepten binnen de B2B sector. Denk hierbij aan groot zakelijk segment, midden en klein bedrijf, ziekenhuizen, overheidsinstellingen, horeca, leisure, etc. Kortom alle instellingen buiten het supermarktkanaal. Vanuit ons ondernemerschap, kennis en rijke traditie zijn wij een strategische partner voor onze klanten en denken wij op creatieve en innovatieve wijze met hen mee over unieke koffie- en theeconcepten. Op deze manier leveren we bij verschillende klanten een bijdrage aan hun doelstellingen op gebied van duurzaam ondernemen en medewerkerstevredenheid. Als Category Marketeer werk je in het Category Marketing team. In deze functie rapporteer je aan de Marketing Manager.

Functie-eisen

Heb jij een ondernemende instelling en krijg jij energie van het behalen van successen? Dan pas jij goed bij JDE. Onze medewerkers inspireren al meer dan 265 jaar de internationale koffiewereld. Wij houden van mensen die niet bang zijn om uit te proberen en die dat doen tot het goed gaat. Wij hechten waarde aan een sterke overtuiging en moedigen je aan je mening te geven. En dat allemaal in een open en toegankelijke omgeving waar je kan groeien zoals jij dat wilt.

Voor de positie van Category Marketeer, zoeken we iemand met de volgende vaardigheden en ervaring:

 • Academisch werk- en denkniveau;
 • 4 – 6 jaar werkervaring;
 • Affiniteit met FMCG & productontwikkeling;
 • Passie voor duurzaamheid en/of ervaring op duurzaamheid is een pré;
 • Projectmanagement & organisatievermogen;
 • Hands-on mentaliteit;
 • Kunnen/willen combineren van operationele zaken met analytische zaken;
 • Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden;
 • Zelfstandig maar ook een sterke teamplayer;
 • Innovatief en creatief, denkt in oplossingen.

Aanvullende informatie

Als je bij ons werkt, heb je impact in een dynamische en ambitieuze omgeving. We werken als team, vieren successen en steunen elkaar. Onze medewerkers werken met een diversiteit aan gelijkgestemde collega’s in een innovatieve omgeving. Iedereen is erop gericht om te doen wat juist is – overal ter wereld. Wat je hier doet, wordt opgemerkt. Bij JDE krijg je een goed salaris en een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden passend bij deze rol, waaronder:

 • 25 vakantiedagen en 12 ADV dagen;
 • Goede pensioenregeling;
 • Korting op de producten van JDE.

DIVERSITY STATEMENT: Samen zijn we JDE!

Voor ons maakt het niet uit wie je bent, waar je vandaan komt, hoe je je leven leidt of hoe je je koffie drinkt. Wij vinden het belangrijk dat JDE een organisatie is waar iedereen kan bijdragen, groeien en ontwikkelen. Elk land, iedere cultuur en elk individu heeft een uniek verhaal waar we naar luisteren. Door met diverse collega’s samen te werken binnen een inclusieve cultuur lukt het ons iedereen welkom te heten in de wereld van koffie en thee.

Enthousiast? Reageer nu!

Ben je geïnteresseerd in deze vacature, dan kun je reageren ter attentie van Eveline Drenth, Marketing Manager & Evy Heldens, Talent Acquisition Specialist. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Eveline Drenth, bereikbaar op +31 646107958. Een online assessment en een Pre-Employment Screening maken onderdeel uit van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst

Beschrijving van JACOBS DOUWE EGBERTS

JDE is onderdeel van JDE Peet's, het grootste 'pure-play' koffie- en theebedrijf in de wereld, met het hoofdkantoor in Nederland. Al ruim 265 jaar worden we geïnspireerd door de gedachte 'it's amazing what can happen over a cup of coffee'. Vandaag de dag creëren we kansen in meer dan 100 landen met een portfolio van meer dan 50 koffie- en theemerken. Denk aan karaktervolle merken zoals Douwe Egberts, L’OR, Jacobs, Senseo, Pickwick en Moccona.

Bij Jacobs Douwe Egberts zijn we 'Made to Stand Out'. We benutten elke kans om uit te blinken. Elke dag leggen we de lat hoger, denken we slimmer en handelen we nog sneller. Wij maken impact die overal ter wereld voelbaar is. Samen maken we het mogelijk dat iedereen een uniek koffie- of theemoment kan beleven. Verleg je grenzen en geef vorm aan je carrière bij JDE!